2 едри картофа, 1 голям патладжан, 3-4 домата, 1 глава лук, 4 скилидки чесън, 1 шепа стафиди, малко кедрови ядки, 1 супена лъжица зехтин, босилек, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне: В загрята до 200 градуса фурна изпечете картофите цели, надупчени с вилица. Печете 40 минути. Извадете ги, обелете кората, издълбайте сърцевината, намажете ги със зехтин и ги допечете до порозовяване. Нарязаният на кубчета патладжан се задушава със 1 супена лъжица зехтин, накълцан на ситно лук и нарязан на кръгчета чесън. Накрая се добавят настърганите домати. Подправете със сол и черен пипер, добавете смлените ядки и стафидите и оставете всичко да поври с 1/2 чаша вода, докато се сгъсти. С получената смес напълнете картофените лодки. Да ви е сладко!