Какво не знаем за ябълките?

,
Фактът, че ябълките са много вкусни и съдържат голямо количество витамини е известен на всякъде по света. Но това съвсем не е всичко, можем да използваме ябълките, за да се погрижим и за външния си вид.
Напоследък ябълките имат широко приложение и в козметологията. С помощта на ябълките  можем да изчистим, освежим и изсветлим кожата на лицето.

За тонус на кожата:

За бързо освежаване на увехнала кожа е достатъчно да вземем неголямо парче ябълка и с него да масажираме лицето в продължение на няколко минути, като разбира се не бива да забравяме и областта на шията.
А ако пък страдате от акне, обриви или витилиго е препоръчително да употребявате ябълките редовно. След сутрешното или вечерно миене на лицето е полезно да го доизмивате с ябълков оцет. За тази цел в 1/2 литър вода се добавя една чаена лъжичка ябълков оцет. С получената смес лицето се изплаква.
Същата тази смес може да се използва и против изпотяване на дланите, като правите бани на ръцете с нея.

За крехки и чупливи нокти:

Ако имате крехки и чупливи нокти е нужно да приготвите специални бани
за ръцете като смесите равни части ябълков оцет и обикновено растително масло, може и слънчогледово олио. Киснете ръцете в тази смес в продължение на 15 минути, след което измийте добре с неутрален сапун.

Потъмняла кожа на ръцете:

Този проблем е познат на всяка жена домакиня. Спасението от него се крие в ябълковите кори. С кората от обелена ябълка търкайте потъмнелите участъци на кожата на ръцете.

Против нощно изпотяване:

Противното. силно нощно потене е познато на много жени в климактериум.
За да се отървете от него вземете напоена с ябълков оцет мека кърпа и обтрийте тялото, като наблегнете на областите под мишниците и шията, там където потенето е най-обилно.

За бързо зарастване на порезни рани:

Настъргана ябълка се прилага успешно за бързо зарастване на рани от порязване или замръзване. Лапа от настъргана ябълка ускорява процесът на зарастване и предотвратява възпалителни процеси.

За бързо подмладяване на кожата:

Ако искате бързо да подмладите кожата на лицето вземете 100 грама сушени ябълки и ги накиснете за 1 час в хладка вода. Когато часът изтече ги поставете на котлона докато течността кипне. Добавете малко смляна канела и оставете отварата да изстине. Прецедете и изплакнете предварително почистеното лице с получената течност.

За укрепване на косата:

За подсилване корените на косата и подобряване на работата на клетките на скалпа е добре след измиване на косата да я изплаквате с отвара от листа от летните сортове ябълки.

Източник: http://www.7mednews.ru/



0 коментара to “Какво не знаем за ябълките?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates