"Забравям все по-често....помощ!"

,
Случва ви се все по-често и по-често да забравяте? Не се тревожете, причината не е свързана с възрастта. Отслабването на способността ни да помним не е от годините, специалистите в областта твърдят, че човешката памет може да бъде силна и активна до 90 годишна възраст.

Причините за отслабването на паметта с крият в недостатъчният прием на хранителни вещества за мозъка. Липсата на витамини от групата В, магнезий, Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди и някои аминокиселини води до образуването на "бели петна" в паметта. Също така нарушеният приток на кръв до мозъка, употребата на алкохол и наркотици, алергии, кандидоза, стресовите ситуации, образуването на свободни радикали и нарушения във функциите на щитовидната жлеза също могат да дадат своя отрицателен принос за отслабването на паметта. 

Тук на помощ идва фитотерапията. Подходящи фитопродукти за подобряване на паметта са билките Центела Азиатика, Гинко Билоба и гроздово семе.
Центела Азиатика нормализира оросяването на мозъка и допринася за подобряване както на краткосрочната, така и дългосрочната памет, подсилва кръвообръщението и има антиоксидантно действие.
Гинко Билоба има свойството да повишава мозъчния кръвопоток. Според направено през 1999г. изследване екстрактът от Гинко Билоба възпрепятства отслабването на паметта, подобрява концентрацията и намалява колебанията в настроението. 
Грозденото семе е един от най-мощните антиоксиданти, заздравява кръвоносните съдове и подпомага кръвооросяването на мозъка. 
Ако редовно приемате подходящ фитопродукт, който комбинира тези три съставки значително ще подобрите състоянието на паметта. 

За да стимулирате способността си да помните можете и да изпълнявате едно просто упражнение като се съсредоточавате върху нещата , които искате да запомните за 15-20 секунди. Често се случва да обвиняваме паметта за невъзможността да си припомним нещо, докато истинската причина се състои в недостатъчната концентрация.




0 коментара to “"Забравям все по-често....помощ!"”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates