Какво трябва да знаем за сушените плодове

,
През зимните месеци сушените плодове са източник на много полезни вещества и пълноценно заместват пресните плодове.

Широко известен факт: Коктейл от 150 грама сушени плодове приеман ежедневно помага при проблеми със стомашно чревния тракт, три сушени смокини дневно облекчават болезнения цикъл, а 50 грама стафиди имат благотворно влияние върху централната нервна система.
Внимание: Консумацията на сушени плодове не се препоръчва при хора страдащи от диабет.

От консумацията на сушени плодове извличаме двойна полза. В резултат от сушенето на плодовете в тях се увеличава двойно обичайното количество минерали, но за сметка на това намалява количеството витамин С. За сметка на това пък сушените плодове са много богати на целулоза, която подпомага нормалното храносмилане.

Сушените плодове са прекрасна възможност за хора, които искат да отслабнат, но обичат сладките изкушения. Съдържащата се в сушените плодове фруктоза е по-малкото зло в сравнение със захарта в сладкарските изделия.

За сушените плодове подробно:

Сушени кайсии -  имат богато съдържание на магнезий и калий, които се препоръчват на хора страдащи от хипертония.

Сушени сини сливи - съдържат хлорогенна и нехлорогенна киселина, която има анти бактериално действие.

Стафиди - съдържат витамин РР, който е натурален антидепресант и могат да се консумират като средство срещу ежедневния стрес.

Сушени смокини - те са рекордьори сред сухите плодове по съдържание на желязо и целулоза.

Най-добре е да купувате сушени плодове на килограм вместо пакетирани, защото непрозрачните опаковки са обработвани допълнително и съдържат изкуствени добавки и химикали.

Подобни материали:


0 коментара to “Какво трябва да знаем за сушените плодове”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates