Стратегия за отслабване в шест стъпки

,

Ужасно много ви се иска да сте елегантна, да се чувствате леко, но все не можете да се справите с апетита. Или просто ви се иска усилията ви да дадат ефект буквално за няколко дни. Е за съжаление тези неща не стават с магическа пръчка, нито мигновено, каквото и да ви обещават рекламите на многобройните хранителни добавки за отслабване. Бъдете реалисти и приложете на практика най-важните принципи за сваляне на теглото.

Стъпка 1 - Поставете си реалистични цели. Претеглете се и измерете талията си. Поставете си цел талията ви да стане под измерените сантиметри. Планирайте малки стъпки, които ще ви доведат в дългосрочен план до желаното тегло. Важното е целите да бъдат реалистични и постижими. Реалното е да очаквате да сваляте по 2-3 килограма на месец.

Стъпка 2 - Използвайте калориите като помощници в диетата. Лошата новина е, че за да отслабнете трябва да приемате по-малко калории, отколкото ви се иска. По този начин съвсем логично е организмът ви да започне да изразходва своите мастни запаси. Добрата новина е, че тайната на успешното отслабване е в това да отслабвате бавно и да ядете съвсем малко по-малко от това, от което се нуждаете. Дневно това са от 1150 до 1500 калории.

Стъпка 3 - Разрешено е да ядете всичко но на малки порции. Пренастройте храненето си в дългосрочен план и то така, че храната да ви е вкусна. Коя диета е подходяща за вас вие решавате. Според последните изследвания можете да отслабнете успешно както с приемането на нискомаслени храни, както и с бедна на въглехидрати диета. Може същото така да приложите и белтъчна диета.

Стъпка 4 - Хранете се поне три пъти дневно до насита. Килограмите падат по-бързо ако съумеете да се храните по едно и също време три пъти на ден. И обратно - гладуването стопира обмяната на веществата и вдига нивото на инсулина, което води до огладняване. Ако пропуснете едно основно хранене има опасност да си наваксвате с често похапване за да залъжете глада и по този начин да попаднете в калорийна клопка. Затова по-добре се насладете на хубава топла и обилна храна в определеното време. Това ще ви даде усещане за ситост за дълго време. Ако след това огладнеете хапнете суров зеленчук или плод.

Стъпка 5 - Пийте много вода за да ускорите обмяната на веществата. Ако пиете хладка вода изгаряте повече калории за 1/2 литър организмът изгаря 50 калории допълнително. Защо охладена вода? Водата не съдържа калории, а организмът трябва да я затопли до телесната температура за да я усвои. Това води до изразходване на енергия. Резултатът е, че ако пиете по 1- 1 и 1/2 литър дневно вода от хладилника отслабвате 6 килограма за една година. Този резултат не ви впечатлява? Е, хубавите неща стават бавно.


Стъпка 6 - Движете се! Движението и спортът активизират изгарянето на мазнините. Дали ще тренирате с гирички, ще правите обиколки около блока или ще упражнявате водна гимнастика резултатът ще бъде един и същ. Физическото натоварване ускорява изгарянето на мазнините, активизира обмяната на веществата и запазва мускулната маса. Движението също способства за отделянето на по малко хормони увеличаващи апетита. Постарайте се да се движите активно поне 5 пъти в седмицата за по 1/2 час.

Това е най-правилната стратегия за отслабване. И запомнете, че хранителните добавки за отслабване сами по себе си не вършат никаква работа.


0 коментара to “Стратегия за отслабване в шест стъпки”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates