Продукти за 12 палачинки:
1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица захар
1/4 лъжичка сол
1 чаша и 1/2 прясно мляко
4 яйца
3 супени лъжици разтопено масло
Масло за намазване на тигана и палачинките след изпържване.
В блендера смесете брашното, яйцата, млякото, захарта, солта и маслото и разбийте всичко до появяване на мехурчета. Отнема горе-долу 1 минута. Оставете сместа да преседи 15-20 минути, докато придобие стайна температура.
Нагорещете тиган за палачинки и го намажете с масло. От сместа за палачинки изсипвайте по 1/3 чаена чаша, разклащайте, докато дъното се покрие равномерно и пържете палачинките по 2-3 минути от всяка страна до придобиване на златист цвят. Готовите палачинки подреждайте в плоска чиния, след като ги намажете с масло още топли. Поднасят се със сладък или солен пълнеж по желание.
Най-четени
-
Астролозите от изтока обръщат внимание на абсолютно всяко човешко действие. Те смятат, че дори и елементарен човешки акт, като подстригване ...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)