За грешките, които допускаме в облеклото

,
Всяка стилна дама понякога допуска грешки в избора на аксесоари към облеклото си. Естествено, че към грешки ни подтикват новите модни тенденции, но напук на стила и модата има правила, които трябва да спазваме, за да не изглеждаме нелепо.

Например ако имате тесни и крехки рамене никога не бива да увивате шалчета около врата си. Така ще подчертаете дребните размери на тялото от кръста нагоре. Вместо това изберете дълги шалове, които да вържете в лек възел на бюста или ги надиплете около раменете, за да създадете оптическа илюзия за по-широки рамене.

Не бива да обличате блузи с високи яки, ако имате къса шия или двойна брадичка. Противно на това, което се смята, не е нужно да прикриваме тези дефекти. Напротив, обличайте дрехи с дълбоки V-образни деколтета, които оптически удължават вертикално шията и главата. 

Не носете и гривни, ако имате къси пръсти и малки ръце. Излишно е да се подчертава този дефект. Късите пръсти и широките длани оптично се смаляват с тънки и меки гривни и малки, нежни пръстени  с дискретни камъчета.

Обратно - ако сте висока и с едра фигура  -  носете големи бижута. За високите и едри дами са подходящи големи етнически колиета и висящи обици, фрапантни брошки и часовници в мъжки стил. Дребните и грациозни дами миньончета би трябвало да се спрат на тънки верижки с малки висулки, обеци тип клипс и малки часовници с геометрична форма. 

Не носете колиета и гердани на голо деколте, ако то не изглежда добре. Гердани и верижки подчертават бръчките по деколтето. Вместо гердан изберете накит от черна панделка около врата. 



0 коментара to “За грешките, които допускаме в облеклото”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates