Италианска пълнена фокача

,
Необходими продукти:

650 гр. брашно, 1 яйце, пакетче суха мая или 1/4 кубче прясна, 300 мл. топла вода, 1 чаена лъжичка сол, 3 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка захар., доматено пюре, чубрица.

За плънката:
100 гр. сирене, 100 гр кашкавал, 100 гр луканков салам по избор, олио.


Приготвяне:
Размийте маята с вода и я оставете малко докато шупне. Смесете пресятото брашно със солта, захарта, зехтина и яйцето, добавете маята и с топла вода замесете меко тесто. Оставете го на топло да втасва за 1/2 час. Полученото тесто разточете на голяма обла кора. Намажете цялата кора с доматено пюре. След това върху половината от нея поставете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязаният на дребно луканков салам. Поръсете с чубрица. Завийте с другата половина и отгоре намажете с олио. Оставете готовата фокача да втасва за 10 минути. После я изпечете в намазана с мазнина тава в загрята до 250 градуса фурна.


Става много вкусна. Прочетете още:

0 коментара to “Италианска пълнена фокача”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates