Необходими продукти:
650 гр. брашно, 1 яйце, пакетче суха мая или 1/4 кубче прясна, 300 мл. топла вода, 1 чаена лъжичка сол, 3 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка захар., доматено пюре, чубрица.
За плънката:
100 гр. сирене, 100 гр кашкавал, 100 гр луканков салам по избор, олио.
Приготвяне:
Размийте маята с вода и я оставете малко докато шупне. Смесете пресятото брашно със солта, захарта, зехтина и яйцето, добавете маята и с топла вода замесете меко тесто. Оставете го на топло да втасва за 1/2 час. Полученото тесто разточете на голяма обла кора. Намажете цялата кора с доматено пюре. След това върху половината от нея поставете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязаният на дребно луканков салам. Поръсете с чубрица. Завийте с другата половина и отгоре намажете с олио. Оставете готовата фокача да втасва за 10 минути. После я изпечете в намазана с мазнина тава в загрята до 250 градуса фурна.
Става много вкусна. Прочетете още:
Най-четени
-
Астролозите от изтока обръщат внимание на абсолютно всяко човешко действие. Те смятат, че дори и елементарен човешки акт, като подстригване ...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)