Как да запазим свежестта на връзката си?

,
Минали са години, чувствата вече не са така пламенни и мъжът, който преди ви е носил кафето в леглото сега предпочита компютъра или телевизора. Как да разпалите поизгасналата страст?

Погалете го! - Той си почива пред телевизора и гледа поредният сериал или любимия отбор, а вие се боричкате с дрехите за гладене. Вместо да се ядосате просто спрете да гладите! Оставете домакинската работа, седнете до него, хванете го за ръка, усмихнете му се и го погалете с нежност. Изгонете рутината от вашата ежедневност. В резултат вашата активност и нежност ще провокират у неговия производството на хормона на любовта - окситоцин. Това ще подсили усещането за доверие и интимност помежду ви.

Гледайте и другите мъже! - Колкото и абсурдно да ви звучи самата мисъл за друг мъж може да внесе позитивен полъх във вашата връзка. Според психотерапеветите дори само идеята води до промяна в поведението. Така, че не отказвайте на колеги да пиете по чаша кафе с тях и не бягайте през глава от обкръжението на красиви мъже, в крайна сметка това с нищо не ви ангажира. Когато други мъже се въртят около една жена, това кара партньорът неволно да концентрира вниманието си върху нея. 

Спазвайте дистанция! - Виждате, че цяла седмица той не си помръдва пръста да напазарува или да изхвърли боклука. Вместо да повишавате тон - дистанцирайте се. Сменете градусите в обстановката, не я нажежавайте, а напротив - охладете я, като се дистанцирате от партньора. Идеята е да го накарате да почувства, че може да му се изплъзнете, без да знае как да ви задържи. Избягвайте контактите, не го гледайте в очите и вършете всичко друго, което не е пряко свързано с него. Ако поиска да ви говори кажете: "А, ти тук ли си?" и го слушайте разсеяно, без да реагирате на думите му. Ако той ви уважава и обича ще потърси начин да промени ситуацията. 

Ласкайте егото му! - Намирайте повод да го похвалите дори за дребните неща, които върши. Малките похвали са винаги по-успешни от ироничната усмивка и омаловажаването на "успехите". Пробвайте и ще се уверите, че колкото по-навреме и по-конкретни са похвалите, толкова по-голям ефект имат.

Старайте се да живеете в разбирателство! - Ако често повишавате тон, когато нервите ви не издържат, че партньорът ви не върши нещата както искате, не очаквайте успехи. По този начин влизате в ролята на изискващата майка и сривате бляскавият си имидж пред него. Но и да си мълчите също не е правилно, защото ще понесете цялата тежест на обстановката върху себе си.
Важно е не какво казвате, а по какъв начин го казвате. Използвайте мили думи от типа: "Извини ме скъпи, имам нужда да се съсредоточа, би ли намалил звука на телевизора?", вместо директното: "Няма ли най-сетне да намалиш този звук, че ми наду главата?" Когато сте по-непретенциозна и не изисквате толкова рязко, той ще се съпротивлява по-малко.

Обявете своята зона! - Дори и работата да е всичко за вас или пък имате свой кръг от приятели, с които често се събирате, все пак трябва да създадете в дома си кътче запазено само за вас. Това ще ви помогне да се чувствате по-спокойни и да имате възможност да правите каквото искате без другите да ви безпокоят. Това не означава, че трябва да поставите прегради, но е редно всеки член от семейството да има свое място, където да не бъде обезпокояван. 

Денят си личи от сутринта! - А се прибирате от работа уморени и изнервени и пренасяте стреса и проблемите от работата в къщи. Но не и сутрин! Сутрин всички сме мили и спокойни. Използвайте този момент да погледнете любимия в очите, които макар и подпухнали от съня ще бъдат изпълнени с нежност. Погледнете го, погалете го, попитайте го дали е спал добре. Първият контакт за деня е много важен. Ако използвате сутрините за сближаване ще внесете много топлина и разбирателство във вашата връзка.

Няма дим без огън! - Дошла е свекърва ви и пак налива масло в огъня? Партньорът ви се прибира по нощите и не дава обяснение къде е бил? Скандалът назрява и вие не можете да сдържите гнева си. Направете го, но не с нерви и крясъци. Потопете се в емоции, разплачете се и бъдете спонтанни, за да не изглежда, че преигравате. Това поведение дава моментални резултати, стига да не играете театрото твърде често.


0 коментара to “Как да запазим свежестта на връзката си?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates