Домашни маски за коса за гъстота и растеж.

,
Маска за коса с горчица

Горчицата е много популярно народно средство, което успешно може да се ползва за приготвянето на маска за коса в домашни условия.
Горчичният прах притежава отличен загряващ ефект, който повишава циркулацията на кръвта на  кожата на главата и способства за по-доброто подхранване на корените на косъма. Това не само предотвратява падането на косата, но и ускорява нейният растеж. Маските с горчица са по-подходящи за мазна коса, тъй като честата и употреба засушава косата.

Смесете две супени лъжици сух горчичен прах (от аптеката), един яйчен жълтък, две чаени лъжички захар и добавете топла вода докато се получи кашица. Нанесете както се нанася боя за коса, разделяйки косата с гребен. Увийте главата си с найлон и отгоре с топла кърпа. Оставете да преседи 15-20 минути и изплакнете добре.

Маслена маска за коса. 

За укрепване, подхранване и обем на косата е най-подходящо да се прилагат маски на основата на растителни масла. За тази цел можете да използвате с каквото растително масло разполагате в момента. Всички са подходящи и слъчогледовото, и зехтинът, също така царевично, кокосово и фастъчено масло. Подходящи са и маслата за ароматерапия, като портокалово, розмариново, камфорово, лавандулово, канелено, бадемово или бергамотово масло. Всяко едно от тях е необходимо просто да го затоплите, да добавите по няколко капки витамин А и Е, да го нанесете и в корените, и по цялата дължина на косата и да завиете главата с найлон и топла кърпа. Маслените маски е най-добре да преседят на главата цяла нощ, а на сутринта главата да се измие много добре с шампоан.



0 коментара to “Домашни маски за коса за гъстота и растеж.”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates