Петте Топ причини за самотата.

,
За всеки човек в живота са важни любовта, душевната близост и подкрепата. За съжаление обаче вместо да ги имат повечето хора преживяват чувството на самота. Въз основа на проучванията на независим екип от психолози (Татьяна Аржанникова и Виктория Кравченко) тук ще разгледаме петте основни причини довеждащи до самота.

Ниско самочувствие

Малко хора са наясно, че любовта към друг човек започва с любовта към самите нас. У всяка една жена има много достойнства, но в същност въпросът е в това на какво тя обръща внимание. Дали на това, че притежава красива външност или на това, че носи 40 номер обувки. Ако през цялото време вървим и си мислим за това, което не е както трябва, то естествено и мъжът ще му обърне внимание. Представете си например мила блондинка със висока и стройна фигура, но с леко гърбав нос. Ако тя обръща повече внимание на носа си, вместо на красивата фигура и се отнася към ухажванията на мъжете като към подигравка за носът и, разбира се, че няма да си намери партньор. От друга страна, ако излъчвате увереност и откритост около вас винаги ще кръжат мъже, при това вниманието им няма да бъде фиксирано върху недостатъците ви, а на положителните ви страни.

Негативна нагласа

Нашият мозък е устроен така, че винаги намира потвърждение на това, в което вярва. Например, ако една жена смята, че всички мъже са магарета, нейното подсъзнание ще поддържа аргументите и в полза на това убеждение. И дори и най-съвършения мъж на света няма да успее да промени това. Тя или няма да го забележи, или ще намери някаква дреболия, за която да се хване, която ще и позволи да каже: " Ами да, аз какво казах? Те всички са магарета."  И тук се появява дилемата какво всъщност искате? Да сте винаги прави или да бъдете щастливи.
Налага се да промените негативната нагласа. Направете си експеримент, Изберете си един ден, в който ще намерите поне пет положителни качества у първия срещнат мъж. Резултатът ще ви удиви и ще повдигне настроението ви.

В очакване на принца

Всички момиченца в детството си четат приказките за принцове и принцеси. И разбира се всяко момиче си представя себе си в ролята на принцесата спасена от прекрасния принц. С напредване на годините много жени продължават с търсенето на идеала разглеждайки лъскавите списания и гледайки романтичните герои в  мелодрамите в киното, които по същество са същите приказки от детството.  Проблемът е в това, че не можем да си измислим идеал и реално да го намерим. На нас ни се налага да живеем в истински свят с реални, живи хора с техните недостатъци и липса на идеалност. И най-важното е да помните, че вие не сте спящата красавица, а истинска жена, на която и е необходим истински мъж. И си спомнете, че всички приказки завършват със сватбата на принца и принцесата, а как са живели те след това никой не знае. Помислете с какви достойнства и недостатъци бихте могли да живеете и да се примирявате и най-вече проумейте, че вие също далеч не сте идеална.

Страх

Много жени в действителност просто се страхуват да имат отношения с мъже. За този страх има много причини, било да не изгубят свободата си, било, че няма да могат да се реализират. Други разбира се се боят, че могат да ги наранят или обидят. Трети се страхуват от съвместния живот. Зад всички тези причини се крие просто страхът от неуспех.
Спомнете си наблюдавали и сте някога деца да се катерят от долу нагоре по пързалката? При тях страхът от падане го няма и те гордо достигат своята висока цел. Така е и тук: страхът ограничава вашия живот. От вас зависи какъв избор ще направите, да се страхувате, очаквайки неуспех или да направите крачка напред към щастието. Пробвайте, направете някаква стъпка към отношения, от която отдавна се страхувате и ще видите, че изобщо не е толкова страшно. Да грешите, да си правите изводи и да се движите напред към щастието е далеч по-добре, отколкото да се дите на едно място в пасивната позиция на страха.

Липса на време и мързел

"Нямам време!" е едно от най-често ползваните извинение на въпроса, защо сме още сами. Можете да си говорите колкото си искате, че си имате достатъчно работа, едва намирате време за родители и приятели, но истинският отговор е съвсем друг: ако вие смятате, че във вашия живот нямате време за отношения, любов и близост,  значи те просто не са ви необходими.  А и понякога липсата на време за търсене на партньор може да се обясни и с простичък мързел. Няма нищо по-лесно от това да се заседите на работа до късно, да се приберете по нощите или пък да се излежавате на дивана заявявайки, че нямате време за нищо, камо ли пък да се запознаете с някой и да започнете отношения. Все пак да имате партньор означава готовност да го изслушвате, да му отделяте време, да търсите компромиси, да се грижите за него. "А, не, не, не, това не е за мен!"

Както виждате причините за самотата могат да бъдат различни и понякога наистина тя е съзнателен избор на жената, но в повечето случаи именно скритите мотиви ръководят жените.

Източник: http://hochu.ua/


0 коментара to “Петте Топ причини за самотата.”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates