Простата сода за хляб ще направи чудеса с кожата на лицето ви.

,
В кухнята на всяка домакиня можем да намерим познатата кутийка с надпис "Сода бикарбонат", но всички си спомняме за нея само, когато решим да направим кекс. Но далеч не всички знаят, че содата много често се употребява и в медицината, и в козметологията. И би трябвало да посягаме към содата и когато ни се налага да си избелим зъбите, или да премахнем грубата кожа по коленете и лактите.
По повод употребата на сода бикарбонат за козметични цели има не малко спорове, но на практика содата е помогнала много пъти, когато козметичните средства са били безсилни.
На първо място содата е много полезна, когато ни се налага да изчистим кожата на лицето от шлаките, мръсотията и други вещества, които и пречат да функционира нормално. Содата помага да се възстановят кожните клетки и подобрява работата им, въпреки, че не може да се похвали с кой знае какъв богат състав.

Маска за лице от сода бикарбонат е необходимо да се прави веднъж на 10 дни за не повече от 15 минути, за да не се пресуши кожата. Нанесете 1 чаена лъжичка сода разтворена в малко вода на лицето, масажирайте нежно и максимум след 15 минути я измийте. Прилага се се цел дълбоко почистване на кожата вместо скраб.


0 коментара to “Простата сода за хляб ще направи чудеса с кожата на лицето ви. ”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates