Как да направим лечебна маска за мазна коса в домашни условия.

,
Мазната коса е често срещана напаст, от която страдат много жени. За да се отървем от мазната коса първо и основно правило е да мием косата само и единствено, когато се измърси. Избирайте цитрусови шампоани, екстрактите в тях помагат да се регулира мастното отделяне. Не употребявайте балсам!

Маска с мед за мазна коса:

Разбийте два жълтъка с две чаени лъжички мед. Нанесете маската само на корените на косата, като масажирате скалпа. Най-добре е да нанесете маската на главата вечерно време и да преспите с нея.

Маска с лимонов сок за мазна коса:

Смесете една чаена лъжичка лимонов сок с една лъжичка мед и една скълцана скилидка чесън. Добавете и една лъжичка сок от алое, няма значение дали имате алое в къщи или ще купите шишенце от аптеката.
Нанесете маската на чиста и влажна коса, завийте с найлон и затоплена кърпа. Оставете да преседи 40 минути. Измийте само с вода без шампоан. Ако е останала миризма на чесън, можете да изплакнете косата с вода, в която е разтворена лъжичка горчица. Измийте главата с топла вода без шампоан.

Маска с черен хляб за мазна коса:

100-200 грама черен хляб се заливат с вряла вода. Закрийте с капак и оставете да преседи 1 час. Когато изстине разбъркайте сместа на кашица.
Втрийте маската в косата и скалпа. Завийте главата с найлон и оставете маската да стои 30 минути.

Източник: http://www.allaboutbeauty.ru/


Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да направим лечебна маска за мазна коса в домашни условия.”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates