Как да използваме тиквата за подобряване на здравето?

,
Дойде сезонът на тиквите. И така нека научим малко повече за тях.
Много често хората възприемат тиквата най-вече като фуражна култура, но това далеч не е така. Тиквата е не само вкусна, но и с нейна помощ можем да поддържаме нашето добро здраве, стига да знаем при какви заболявания е полезна тиквата.
Навярно не на всички е известно, че тиквата съдържа изключително редкия витамин Т, който не позволява на организма да трупа излишни мазнини.
Поради тази причина тиквата може да се използва като гарнитура за тежки и мазни блюда. Това е особено важно за тези хора, които вече имат излишно тегло.
Тиквата е изключително полезна и за хора , които имат недостиг на желязо в организма. Тиквата съдържа голямо количество желязо и с нейна помощ може да се преодолее този дефицит.
В тиквата още се съдържа и достатъчно количество каротин, който повишава имунитета и поддържа красивия и здрав цвят на лицето.
Страдате от безсъница?
Дори и в това отношение тиквата може да ви помогне. По една чаша прясно изцеден скок от тиква с лъжичка мед и скоро безсъницата ще ви напусне.
Глисти при децата?
Суровите тиквени семки ще ги избавят скоро от тази напаст.
Пришки, екземи и други възпалителни процеси на кожата на лицето?
За това ще помогне настъргана на ситното ренде сурова тиква. Получената кашица нанасяйте на проблемните места.

Освен всичко останало тиквата е универсална на вкус. Можете да я приготвяте със сладко или солено, със сол или захар, мед, орехи и каквото ви дойде на ум. От тиква можете да сготвите превъзходна крем супа, да я добавяйте в рецепти за пай, да я опечете с мед и орехи или каквото ви хрумне.

Източник: http://akak.ru/


Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да използваме тиквата за подобряване на здравето?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates