Разкошен ябълков пай, който ще приготвите за 50 минути.
Необходими продукти:
250 г брашно, 3 ябълки, 200 г кисело мляко, сокът от 1 лимон или лайм, 3 супени лъжици стафиди, 70 мл бренди или ром, 100 г захар, 1 бакпулвер, 1/2 чаша олио, 1 яйце, 1 прах ванилия, масло за намазване на тавата.
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на тънки и дълги парченца, поставят се в съд, добавят се стафидите и всичко се залива с ромът или брендито.
Брашното се смесва с бакпулверът или лимоновия сок.
Яйцето се разбива на пяна със 100 г захар, добавя се киселото мляко, олиото, ванилията и бакпулверът и всичко се разбърква добре до хомогенна смес. Тестото не бива да е прекалено рядко, за да не потънат ябълките до дъно, при необходимост добавете още малко брашно.
Взема се тава и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и отгоре се подреждат ябълките примесени със стафиди.
Пайът се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за 35-40 минути.
След изпичане до приятно розово пайът се посипва с пудра захар.
Добър апетит! Прочетете още:
Източник: http://www.koolinar.ru/
Най-четени
-
Астролозите от изтока обръщат внимание на абсолютно всяко човешко действие. Те смятат, че дори и елементарен човешки акт, като подстригване ...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)