Как да направим бърз ябълков пай?

,
Разкошен ябълков пай, който ще приготвите за 50 минути.

Необходими продукти:

250 г брашно, 3 ябълки, 200 г кисело мляко, сокът от 1 лимон или лайм, 3 супени лъжици стафиди, 70 мл бренди или ром, 100 г захар,  1 бакпулвер, 1/2 чаша олио, 1 яйце, 1 прах ванилия,  масло за намазване на тавата.

Начин на приготвяне:

Ябълките се обелват и нарязват на тънки и дълги парченца, поставят се в съд, добавят се стафидите и всичко се залива с ромът или брендито.
Брашното се смесва с бакпулверът или лимоновия сок.
Яйцето се разбива на пяна със 100 г захар, добавя се киселото мляко, олиото, ванилията и бакпулверът и всичко се разбърква добре до хомогенна смес. Тестото не бива да е прекалено рядко, за да не потънат ябълките до дъно, при необходимост добавете още малко брашно.
Взема се тава и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и отгоре се подреждат ябълките примесени със стафиди.
Пайът се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за 35-40 минути.
След изпичане до приятно розово пайът се посипва с пудра захар.

Добър апетит! Прочетете още:

Източник: http://www.koolinar.ru/


Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да направим бърз ябълков пай?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates