Как да си набавим витамини през зимата?

,
Какви продукти трябва да ядем зимно време, за да не се налага да тичаме до аптеката?

Зимата е период на студ, сняг и авитаминоза. Резултат -  апатия, вялост, уморени кожа и коса и всичкото това поради една причина - авитаминоза.
И вместо да тичаме при доктора или в аптеката можем да си набавим нужните витамини и от продуктите.

Кои?

Замразени червени боровинки можем да купим от почти всички магазини.
И независимо от това, че са замразени те са богат източник на аскорбинова киселина и витамин РР. За профилактика можете да си приготвите напитка с малко захар от замразени червени боровинки, защото освен полезна, тя е и много вкусна.

Сушени зелении като магданоз, копър и босилек. Най-добре би било, ако лятото сте се сетили да пъхнете по 1-2 пакетчета и от тях в камерата на хладилника.

Можете да си посадите лук арпаджик в сандъчета на перваза на прозореца и така ще си имате и пресен лук зимата. Той е много богат на витамините С, В1, В2 и РР.

Не бива да се боите и от хапването на екзотични плодове като киви, манго и папая. Богато на витамин С те също трябва да са драги гости на трапезата ви.

Не бива да забравяте портокалите, грейпфрутите и наровете, те са незаменими за повишаване на имунитета зимно време.

Естествено за къде сме без кисело зеле. В него се срещат цинк, бор, желязо, калций, калий, натрий, фосфор, витамини от групата В и витамин С, едва ли не цялата менделеева таблица се съдържа в киселото зеле. И разбира се киселото зеле е великолепна гарнитура към зимното основно блюдо.

Подобни материали:

Източник: http://sovetland.ru/



Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да си набавим витамини през зимата?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates