Как да намалим противните назолабиални гънки

,
С напредването на възрастта по лицето ни се появяват все повече и повече признаци на стареене. Например подпухването на очите, мимически бръчки и причините са ни непонятни.
Най-забележимите от тях са назолабиалните бръчки и гънки. Когато се усмихваме кожата около устните се повдига нагоре и се отпуска обратно. Но с годините този процес оставя отпечатък върху кожата ни в буквалния смисъл. Причината за всичко това е, че количеството колаген, което се съдържа в кожата ни с възрастта намалява и кожата става все по-малко еластична и все по-чувствителна към външни въздействия. В днешно време разбира се имам много начини да се отървем от бръчките и вдлъбнатините около носа.


Най-ефективни разбира се са медицинските козметично процедури като подкожно вкарване на ботокс или колаген, но от друга страна тези процедури далеч не са по джоба на всяка жена. И второ-те са много болезнени и нерядко с недълготраен ефект.

За щастие има и алтернативни начини да се преборим с назолабиалните гънки и ако не да ги премахнем изцяло, то поне видимо да ги намалим. На първо място сред тях е японският масаж, който можем да правим както с помощта на козметик, така и сами в къщи.

1. Първо леко масажирайте с кръгови движения участъците кожа които започват от страни на ноздрите и се спускат към устните. Направете го 10-15 пъти.
2. Разглаждайте  кожата от ноздрите нагоре към горните скули 10-15 пъти.
3. Разглаждайте кожата от основата на носа надолу към долните скули и шията 10-15 пъти.
4. Напълнете бузите си с въздух възможно най-много и го задръжте там като японската бодлива риба Фугу. В това положение с напълнените до крайност с въздух бузи движете нагоре и надолу носа минимум 60 пъти.
5. Правете гореописаните упражнения всеки ден.

В резултат мързеливата и отпусната кожа ще се постегне а отпуснатата лицева мускулатура ще укрепне отново.
И разбира се не забравяйте допълнителните грижи за лицето с подходящите за вас кремове за лице, тоници и хранителни добавки.









  Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да намалим противните назолабиални гънки”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates