Как да изглеждате добре и без грим?

,
С възрастта много жени престават да се гримират ежедневно и оставят това само за по-специални случаи. Точно тогава възниква въпросът как да изглеждате добре и без допълнителни средства? Разбира се  има много тънкости, които ще ви помогнат да изглеждате красиви и без да разчитате на грима. 

Например - забравете за спирта и сапуна. Ако можете изобщо престанете да употребявате сапун за почистване на кожата или, ако все пак държите на него, ползвайте бебешки сапуни или хидратиращи сапуни. Стандартните парфюмени сапуни изсушават кожата. А, ако искате да следвате съветите на дерматолозите, ползвайте леко почистващо средство, което не е на спиртна основа, примерно тоалетно мляко, гел, пяна или лосион. Не търкайте кожата, а леко попивайте нанесеното почистващо средство. Нанесете подходящ овлажняващ или защитен крем още преди лицето ви да е изсъхнало. 

И най-важното от всичко, кремът трябва да е престоял на лицето ви поне половин час, преди да излезете на улицата. 

Погрижете се за устните и веждите. За да са привлекателни чертите на лицето и без козметика трябва да се погрижите за неговата изразителност. Особено важно е да обърнете внимание на веждите, като е погрижите на само за хубавата им и правилна форма, но и за цвета им. Ако са прекалено светли е добре да ги оцветите в по-тъмна тоналност. 
Устните могат да изглеждат перфектно и да притежават по-страстно излъчване, ако ако всяка сутрин ги обтривате с мека четка натопена в подхранващо масло - примерно бадемово масло. По този начин ще активизирате кръвообръщението на устните и ще възвърнете естественият им розов цвят.


0 коментара to “Как да изглеждате добре и без грим?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates