Защо не можем да спим спокойно?

,
Обикновено причината за нервното безпокойство се корени в стреса, независимо добър или лош. Признаците за стресово състояние са безпричинната раздразнителност, напрежение, страх емоционален дискомфорт, главоболие и депресия. В по-тежките случаи на стрес може дори да се появят симптоми като потене на дланите, ускорен пулс, възбуда, замаяност, нервен стомах, невъзможност за съсредоточаване, топли или студени вълни. Но най-честият сигнал, че сме под стрес е безсънието. То бива два вида: невъзможност да заспите по естествен начин (без сънотворни) или чести хронични събуждания. Постоянното безсъние сериозно влошава качеството на живот в будно състояние. 

Как да намерим изход?
Когато стресовата ситуация отшуми, обикновено изчезват и нарушенията в съня. Добър избор за лечение на стреса и безсънието са фитопродуктите, съдържащи валериана и маточина. Тези две ценни билки намаляват състоянието на тревожност през деня и допринасят за по-добър релакс през нощта. Съчетанието на тези две съставки има клинично доказан по-добър ефект в сравнение с този на синтетичните лекарства. Друг немаловажен положителен ефект от фитопродуктите е, че те не дават привикване и нямат негативно влияние върху шофиране и работа с машини.

Малко известен факт: Всеки втори възрастен човек в някакъв момент страда от безсъние. Жените има по-често проблеми със съня в сравнение с мъжете.


0 коментара to “Защо не можем да спим спокойно?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates