Как да подберем правилно растения за спалнята?

,
Малко хора знаят, че украсяването на жилищните помещения с цветя трябва да бъде не само красиво, но и да носи полза. Особено в спалня можем да отглеждаме само определени видове растения, които ще влияят благотворно на съня и ще спомагат за пречистването на въздуха.

Алоето е едно то най-подходящите растения за спалнята, то произвежда кислород точно в нощните часове. Това растение необичащо шума и нашествениците е предназначено именно за такива помещения, в които не пребивават много хора. Това растение благоприятства за намаляване на напрежението, а листата на алоето притежават лечебни свойства, тях ги притискат към неголеми порезни рани и не много силни изгаряния. Сокът от алое е мощен имуностимулатор и помага против главоболие.

Камелията също представлява чудесно украшение за спалня, което има прекрасни цветове без мирис, важен фактор да не бъде нарушаван съня. А ако в спалнята си поставите камелия с червени цветове тя ще помогне за повишаване на половото желание и ще разреши някои проблеми със сексуалността.   

Спатифилумът би могъл да бъде чудесно решение за украса на спалнята, тъй-като притежава удивителната способност да поглъща вредните вещества във въздуха. Почистването на въздуха ще повлияе благотворно на качеството на съня, именно в това състояние хората са най-уязвими и възприемчиви към окръжаващата си среда. Прочетете още:

Мушкато - това е едно от най-удивителните стайни растения. Непретенциозно за отглеждане и познато навсякъде, мушкатото е способно да отделя  определени химични съединения, които убиват стафилококите, да възстановяват нервната система, да снемат стресовите състояния и да предотвратяват безсънието.

И така виждаме, че стайните растения, които са способни да съхранят нашето  здраве никак не са малко. Най-важното е да се подберат цветя, които освен естетическо удоволствие несъмнено ще допринесат и малко полза. 




Яндекс.Метрика

0 коментара to “Как да подберем правилно растения за спалнята?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates