Изискани сирни кошнички със скариди

,
С това блюдо ще удивите всичките си приятели.

За приготовляването на тези кошнички ще ви трябват по около 100г сирене пармезан и гауда, смесени 1:1 (или други видове сирена, важното е да са твърди сортове). В крайна сметка най-сложното е приготвянето на кошничките. За направата на основата подберете малка паничка, която ще ползвате за оформяне. Сирената настържете на едрото ренде и ги смесете в купа. На не много силен котлон поставете сух тиган и в средата направете кръг от настърганите сирена както е показано на снимката. Размерът на кръга зависи от обиколката на паничката за оформяне на основата.


Когато сирената започнат да се топят отстранете тигана от котлона.
Изчакайте да поизстинат малко и с помощта на лопатка вдигнете полученият кръг и го обърнете върху паничката с опечената страна нагоре. Вижте как на снимката по-долу. 


Притиснете стопеното сирене към паничката с помощта на оризова хартия, за да оформите дъното на кошничката. Пригответе толкова кошнички, колкото гости очаквате. За да спестите време е добре да имате поне четири панички за основа.  Изстиналите върху паничката основа кошнички поставете в хладилника. 

Пристъпете към приготвяне на пълнежа за кошничките. За тази цел ще ви трябват:

1 салата, 40 бройки големи скариди, 1 голям розов домат, 2 скилидки чесън, сусам на вкус, растително масло, лимонов сок, мед, сол и черен пипер по вкус. 

Размразете скаридите и ги почистете от черупките. Посолете и добавете черен пипер на вкус и ги опържете със пресования чесън. 
Измитата салата накъсайте я с ръце и я поставете в купа. Отгоре нарежете доматът на малки парченца. Разбъркайте 2 супени лъжици растително масло с малко мед, лимонов сок и сол на вкус и с така приготвения сос залейте салатната основа за кошничките. Разбъркайте добре. Разпределете готовата салата в кошничките и отгоре наредете опържените скариди поръсени със сусам. Украсете от страни с резенчета лимон. Поднесете готовите кошнички веднага, за да не омекне сиренето. Прочетете още:

Добър апетит!

Източник: http://iledebeaute.ru/




Яндекс.Метрика

0 коментара to “Изискани сирни кошнички със скариди”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates