Кои продукти горят калории даже докато си почивате?

,

Храната, която помага за изгаряне на калории:

Най-често проблемите с излишното тегло и при двата пола се коренят в това, че количеството на получаваната от храната енергия е по-голямо от разхода и. Това с двойно по-голяма сила важи за хората, които работят на бюро.

Тук ще разгледаме кои продукти способстват за изгарянето на калории и мазнини.

Продуктите богати на витамин С помагат да се избавим от излишните килограми. Към тези продукти се отнасят грейпфрутите, портокалите, касисът, киселото зеле, доматите и др.
Регулярното добавяне към менюто на нискомаслени млечни продукти способства за изгарянето на калории, като това се отнася в най-голяма степен за хората които имат проблеми с натрупването на мазнини около корема. Нискомаслено кисело мляко или йогурт е най-добре да се ядат на закуска.

Продуктите богати на витамин В12 са много подходящи за изгаряне на мазнините. Витамин В12 или както още го наричат цианокобалмин
способства не само за изгаряне на мазнините, но и предотвратява тяхното натрупване в черния дроб, подобрява имунитета и стимулира дейността на левкоцитите в кръвта. Достатъчно количество от този витамин се съдържа в говеждото месо и черен дроб, яйченият жълтък, сьомгата, стридите и раците. В по-малки количества от него има в морските дарове и сиренето. Витамин В12 се съдържа и в киселото зеле, като за изгаряне на мазнините
е особено полезен зелевият сок. Най-добре е да изпивате по чаша зелев сок, преди ядене, особено в зимните дни, когато имаме кисело зеле в изобилие.

Целината също е изключително полезна за активното горене на калории. Употребявайте и продукти богати, на пектин, който дава енергия, и не позволява на мазнините да се усвояват в организма. Пектин се съдържа в бай-големи количества в ябълките и крушите.
Разбира се най-мощната горелка за мазнини си остава отварата от плодове Годжи бери. Прочетете още:
Годжито стимулира разтварянето на мазнините.

Червените чушки и лютите чушки ускоряват обмяната на веществата и увеличават термогенезата (окисляване на мазнините). Особено подходящо е когато говите тежки мазни блюда да добавяте малко люти чушки.

Един от най-полезните зеленчуци, които имат голяма позла за изгарянето на мазнини е тиквата. (ако не знаете тиквата е зеленчук). Тя е ниско калорийна, а структурата и е от влакна.

Ако регулярно добавяте в менюто си продукти, които подпомагат изгарянето на калориите, можете да си спестите изнурителните диети.

Автор: Списание Intermiss.ru


Яндекс.Метрика

0 коментара to “Кои продукти горят калории даже докато си почивате?”

 

Информационен блог за жените Copyright © 2011 | Template design by O Pregador | Powered by Blogger Templates