Наближават Новогодишните празници и ако вие не сте сред тези, които ще предприемат екзотично пътуване до Дубай, а смятате да прекарате Новогодишната нощ в уюта на своя дом е време да помислите за празничното меню.
Салата Оливия е традиционно мезе за твърд алкохол и червено вино.
Необходими продукти:
1 буркан или голяма кутия грах, 300 г говеждо месо, 4 яйца, 350 г картофи, 100 г мариновани или туршиени краставички, 1 голяма глава лук, 50 г копър, сол, черен пипер, кутийка с майонеза.
Начин на приготвяне:
Говеждото месо се сварява добре 40-50 минути, след като водата кипне.
Сваряваме картофите необелени и ги белим топли.
Сваряваме и яйцата.
Лукът се обелва, нарязва на купчета и се вари за 15 минути, след което водата се излива а лукът се изплаква с хладка вода.
Нарязваме изстиналото месо на кубчета, както и сварените и обелени картофи, яйцата се обелват и натрошават или нарязват на дребно, същото се отнася и за маринованите краставички. Всички продукти се смесват в голяма купа. Добавяме отцедения от течност грах, подправяме със сол и пипер на вкус, заливаме с майонезата и всичко се разбърква добре. Салатата се украсява отгоре с нарязан на ситно копър.
Наздраве! Прочетете още:
Източник: http://sovetland.ru/
Най-четени
-
Астролозите от изтока обръщат внимание на абсолютно всяко човешко действие. Те смятат, че дори и елементарен човешки акт, като подстригване ...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)